Backgorund image

Ekonomičnost i održavanje

Ekonomičnost i održavanje

Sustav SOLEO grijanja karakterizira jednostavan i bešuman rad, maksimalno iskorištenje utrošene energije, minimalna potrošnja električne energije i rad bez ikakvih sporednih gubitaka energije. Sustav SOLEO grijanja nema gubitaka u dimnim plinovima (koji su i do 18%), nema gubitaka u prijenosu kao kod sustava na vodu (koji su 15%), nema gubitaka koji se javljaju na različitim vrstama kotlova u stanju mirovanja (koji su i do 20%).

Bez sporednih gubitaka i sa stupnjem iskorištenja električne energije od 99% sustav SOLEO grijanja predstavlja trenutno najekonomičniji sustav grIjanja na tržištu, koji omogućava uštedu prilikom rada od 20% do 30% u odnosu na druge sustave grijanja.

Mogućnost programiranja regulatora temperature - termostata u 14 vremenskih intervala omogućava efikasnu regulaciju temperature u grijanom prostoru, uz maksimalnu ekonomičnost i mogućnost rada sustava grijanja u dužim intervalima režima niže - jeftinije tarife električne energije, čime se postižu velike financijske uštede.

Samo održavanje, kao i troškovi održavanja sustava SOLEO grijanja praktično ne postoje. U slučajevima gdje je sustav grijanja povezan na regulator temperature - termostat, održavanje sustava podrazumijeva periodičnu zamjenu baterija u termostatu.