Backgorund image

Osnovne karakteristike

Što je SOLEO grijanje?

SOLEO grijanje predstavlja sustav glavnog ili pomoćnog grijanja, koje može biti podno, zidno ili kombinirano. Ovaj sustav grijanja radi na istosmjernoj struji niskih napona 3-48V. Cjelokupan sustav SOLEO grijanja sastoji se od transformatora, elektronike, kućišta, grijača i temperaturnog regulatora.

 

Grijač

Grijač kod SOLEO grijanja je traka koja se izrađuje u širinama od 60mm od 140mm, debljine 0,5mm i obostrano je izolirana zaštitnom folijom.

Maksimalna temperatura trake je 42oC, dok joj je projektirana radna temperatura za zatvorene prostore 26-30oC (za sobe 26-28oC, za kupatila 28-30oC).

Snaga:

  • Sobe 60-100W/m2

  • Kupatila 100-140W/m2

  • Vanjske površine 150-200W/m2

image

 

Temperaturni regulator

Reguliranje temperature zatvorenog prostora se vrši termostatom, dok se reguliranje temperature vanjskih površina i vode u bazenu vrši sondom. Postoji više vrsta termostata, u ovisnosti od spektra postavki temperature u prostoriji. Osnovni termostat koji se dobiva u sustavu SOLEO grijanja je "Computherm Q7".

image

 

Transformator, elektronika i kućište

Transformator i elektronika smješteni su u kućište. Kućište se montira podžbukno ili nadžbukno. Transformatori su toroidni, različitih snaga u ovisnosti od parametara prostora koji se grije.